maanantai 28. marraskuuta 2011

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Vasta viime päivinä minulle valkeni, että kotiinpaluuseen on enää vain reilu viikko - lento Suomeen lähtee viikon päästä torstaina. Viime viikko oli tarkoitus käyttää kouluprojekteihin, mutta jostain syystä motivaatio ei ollut kovin korkealla ja aika vain... kului. Tällä viikolla ohjelmassa on kuitenkin ankaraa tenttiin lukemista, sillä torstaina ratkaistaan, kenestä on poraamaan öljyä Barentsinmerellä ja kenestä ei. Kyseessä on siis kurssin AT-327 Arctic Offshore Engineering tentti. Venäläiset ovat varanneet Björndalenin mökin torstai-illasta alkaen, joten koko kurssi lienee viikonloppuun asti "tavoittamattomissa".

On tässä kuitenkin kaikenlaista mielenkiintoista ehtinyt tapahtua. Eräänä iltana järjestettiin naapurikeittiön Idan ehdotuksesta jokseenkin sivistyneet viski-iltamat, joihin saatiin haalittua peräti yhtätoista eri viskimerkkiä laidasta laitaan:

- Lagavulin 16yr
- Talisker 10yr
- Jura Superstition
- Bunnahabhain Darach Ùr
- Glengoyne Burnfoot
- Chivas Regal 12yr
- Auchentoshan 12yr
- The Balvenie 12yr
- Penderyn
- Highland Park
- The Famous Grouse

Kukaan meistä ei ollut koskaan tehnyt mitään tällaista, mutta eiköhän tuo sujunut kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaisesti. Viskien välillä juotiin vettä ja pohdiskeltiin maun syvintä olemusta. Oma suosikkini näistä on todennäköisesti Lagavulin, mutta varsinkin walesilainen Penderyn yllätti. Kyseessä on Idan puheiden mukaan hieman vaikeammin hankittavissa oleva merkki. Ilta päättyi allekirjoittaneen appelsiini-suklaakakkuun, joka vastoin odotuksia onnistui.Niin, jokseenkin sivistyneesti...

Sain viime viikolla työkaverin moottorikelkan kuntoon - uusi akku ja vähän öljyä, ja kelkka käynnistyi kuin palmun alta - ja olen nyt ahkerasti yrittänyt myydä sitä. Muutama opiskelija on jo osoittanut jonkinasteista kiinnostusta, joten elämme toivossa...

Mitään ihmeempää tänne ei sitten kuulukaan. Jouluvalot ovat syttyneet keskustaan ja hylättyyn kaivokseen(!) tuomaan hieman valoa kaamokseen. Lauantai-iltana kävin rannalla istuskelemassa nuotion ääressä - 15 astetta pakkasta ei tuntunut missään - ja bongasin omalta osaltani ensimmäiset näyttävämmät revontulet. Toivottavasti niitä tulee vielä nähtyä ennen kuin putiikki laitetaan kiinni lopullisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti